Equip

Marta Duran Lozano, la directora

Graduada en Comunicació Audiovisual (2019) i Master en Cinema Documental de Creació (2021) per la UPF, sent ‘Les Culpables’ el seu projecte final de màster, que posteriorment va formar part del programa Acció Viver de Dones Visuals, on es va seguir desenvolupant. Les Culpables també ha estat seleccionat a l’Atlàntida Mallorca Talents Lab 2022 (Premi a Millor Projecte en Desenvolupament), al DOK Co-Pro Market 2022 i al D’A Film Lab 2023.

Entre altres projectes estudiantils, la Marta va dirigir el seu primer curt documental anomenat ‘224′ el 2017, sobre la memòria col·lectiva i històrica dels bombardejos ce Granollers a la Guerra Civil; així com el curtmetratge ‘Rym’ el 2018, sobre el camí de la seva amiga redescobrint el seu gènere i identitat. També va participar com a Auxiliar de Direcció en la investigació i escriptura de dos capítols de la sèrie ‘Franco: la vida del dictador en color’ produïda per Minoria Absoluta per a DMAX. Abans de graduar-se, va escriure el curt ‘El bon temps’ com a Treball de Fi de Grau (encara en desenvolupament).

Ha treballat com a guionista, realitzadora i muntadora de les càpsules audiovisuals per al docudrama ‘La Malaltia’, dirigit per Juan Carlos Martel i estrenada al Teatre Lliure, a la pel·lícula documental ‘La història potencial de Francesc Tosquelles’ dirigida per Mireia Sallarès en col·laboració amb el CCCB, i a la sèrie ‘Autodefensa’ (Miguel Ángel Blanca, 2022 – Filmin).

Boogaloo Films, la productora

Boogaloo Films és un jove grup creatiu de Barcelona que encapçala noves formes de producció i narració d’històries. La seva aposta passa per la reflexió de les temàtiques actuals, amb una vocació d’internacionalització del talent jove, sense oblidar el risc i els punts de vista creatius i artístics.

La seva feina professional al món de la ficció i dels documentals els ha fet guanyar més de 50 seleccions i premis en festivals com Hot Docs, Festival de San Sebastián, Thessaloniki Documentary Festival, Series Mania, DOK Leipzig, BAFICI, FICXixón, Ji.hlava Documentary Festival, FICG, Festival de Sevilla, Transilvania International Film Festival, Cinespaña Toulouse, Zinebi o el Festival de Málaga, entre d’altres. Han coproduït amb les productores Les Films d’Ici, Little Big Story, Graffiti Doc, Les Films de l’Oeil Sauvage, Lilith Films, Open Society Foundations, GotFat Productions, Mosaic Produccions i amb les televisions Movistar+, Televisió de Catalunya, Al Jazeera Documentary, France Télévisions (France 2, France 3 i Via Stella), Radio Canada, IB3 o RTS.

Actualment estrenen el llargmetratge documental ‘Remember My Name’ (Elena Molina, 2023), que ha guanyat la Biznaga de Plata Premio del Público al Festival de Málaga. El 2022 van estrenar la sèrie ‘Autodefensa’ (Miguel Ángel Blanca, 2022) a Filmin, que va guanyar el premi a Millor Sèrie a la Competició de Formats Curts del Festival Séries Mania (França); així com el llargmetratge documental ‘Tolyatti Adrift’ (Laura Sisteró, 2022), estrenat al Festival de Málaga, Hot Docs o Visions du Réel, entre altres.

Guspira Films, la productora

Fundada el 2023, neix com un laboratori per impulsar la creació de projectes cinematogràfics. Actualment està desenvolupament el llargmetratge de ficció ‘El dilema de las Anguilas’ (Elena Molina) i co-produïnt els llargmetratges ‘Les Culpables‘ (Marta Duran) i ‘La Hiedra’ (Ana Cristina Barragán).

 


 

Amb el suport de:

  • Institut Català de les Empreses Culturals
  • Filmin
  • Fundació Víctor Grífols
  • Universitat Pompeu Fabra
  • Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS)
  • Dones Visuals

Contacte: